TERMÉKEK
MENÜ

Konverziónövelés

Legyen minél több vásárlód a látogatóidból!

Miért érdemes a konverzió optimalizációval foglalkozni?

Mert így feltárásra kerülhetnek azok az elakadást okozó pontok egy vállalkozásnál, amelyek fejlesztésével egységnyi látogatószám mellett, több bevételre tehetünk szert.

A marketing tevékenység legfőbb feladata, hogy vállalkozásunk kapuihoz terelje a leendő ügyfeleket, legyen szó akár  online vagy offline üzletről. Még ha ez a folyamat sikeres is, a munka neheze még csak ezután következik. Ki kell ugyanis találnunk, hogy mire van szükség ahhoz, hogy a beérkező látogató meg is vegye a termékünket, legalább egy kipróbálás erejéig.

Olyan rendszert kell tehát létrehoznunk, amely megkönnyíti  a munka nehezebb részét és emellett a látogatókból valós vásárlókat is konvertál!

Látogató, vagy vásárló? A kritikus 10 másodperc!

A mai felgyorsult, impulzusokkal teli világunkban egy weboldalra látogató felhasználó átlagosan 10 másodperc alatt dönt arról, hogy elhagyja-e az adott oldalt, vagy marad tovább böngészni. Amennyiben úgy dönt, hogy az oldalon marad, esély nyílik arra, hogy végrehajtja azt a műveletet, amelynek céljából létrehoztuk az adott weboldalt. Ilyen cél lehet például egy ajánlatkérés, időpontfoglalás, vagy egy webáruház esetében a vásárlás.

Amennyiben az első 10 másodpercben nem nyertük el a látogató figyelmét, akkor szinte biztos, hogy valamelyik konkurens céghez fog tőlünk tovább menni!

A konverzió optimalizálás során az elhagyási okok meghatározásán, valamint azok megszüntetésén dolgozunk.

Fontos ezekre kellő figyelmet fordítanunk, hiszen ha nem tesszük, akkor értékes bevételt hagyunk elveszni!

126% -os bevétel növekedés
a vevőélmény fejlesztés és a konverziónövelés sikeres alkalmazásával

A fenti számok az egyik kiemelt ügyfelünk webáruházának statisztikáját mutatják egy éves időperiódust vizsgálva.
A stratégiai csomagot mindig az adott márkához egyedileg alakítjuk a maximális eredmény elérésének érdekében!

A konverzió optimalizáció egyben vevőélmény fejlesztés is?

Szerintünk igen, ugyanis hisszük, hogy a két fogalmat nem lehet, és nem is szabad különválasztani egymástól.

Gondoljunk csak bele abba, hogy ha egy weboldalra, vagy egy fizikai üzlethelyiségbe belépve az első pillanattól kezdve kellemes élmények érnek bennünket, szinte biztos, hogy nem akarjuk megszakítani a vásárlási folyamatot.

Az ügyfeleket az online és offline világban is egyaránt szolgálni kell. Ki kell derítenünk, hogy mire vágynak, mitől lennének még boldogabbak. Foglalkoznunk kell továbbá azon kritikus pontok feltérképezésével is, amelyeken elbizonytalanodhat a látogató és ezáltal végül mégsem mellettünk dönt.

Egy átfogó elemzési, illetve tesztelési folyamat során kirajzolódik a helyes út, amelynek végén a boldog ügyfeleink vannak, akik egyben hűséges vásárlóink is.

Mutatjuk, hogy hogyan csináljuk!

Tesztelés valós felhasználók bevonásával

Az általunk tervezett módosítások bevezetése előtt mindig teszteljük azokat saját kontrol csoportunk felhasználóival.

Így tudjuk szimulálni azt a valós helyzetet, amikor a felhasználók “élőben” találkoznak majd a módosított változattal. Fontos ez, hiszen hiába gondolunk mi egy adott megoldást jónak, ha a fogadtatás valójában nem olyan pozitív, mint ahogyan azt előzetesen elképzeltünk.

Ilyen esetben nem állunk meg a munkával, olyan lehetőségek után kutatunk tovább, amelyek  elvisznek az elérni kívánt eredmények felé.

Apró változtatásokkal az eredményért

Nagyon sok helyen olvashatunk a konverziónöveléssel kapcsolatban különféle ajánlásokat. „Végezd el az alábbi 5 lépést!” – és kész is a feladat. Mi ezekben a siker receptekben nem hiszünk. Tapasztalataink alapján a sok kisebb elem együttes fejlesztésével lehet elérni a valós és tartós eredményeket.

A piramis olyan, több elemből  felépült egység, melyek összessége egy robusztus építmény. Ezzel a szemlélettel kell rátekintetünk vállalkozásunkra is. Folyamatosan keresnünk kell a javításra szoruló elemeket, hogy egy erős talapzaton álló, sikeres vállalkozást tudhassunk magunkénak.

Amire büszkék vagyunk - A 3,73%-os konverziós arány

A piacion lévő webáruházak többsége átlagosan 1% körüli konverziós aránnyal rendelkezik.

Egy jól felállított stratégián keresztül ennek az értéknek mi a többszörösét, akár 3,5 % feletti értéket is képesek vagyunk elérni.

A fenti 3,73%-os eredmény az egyik ügyfelünk esetében az elmúlt 180 nap átlagát mutatja.
Amennyiben úgy döntesz, hogy bizalmat szavazol nekünk, mi minden tudásunkat bevetve azon leszünk, hogy nálad is elérjük ezt a kiemelkedő eredményt!

Online konverziónövelés

Az online konverzió optimalizáció nagy előnye, hogy könnyen figyelemmel kísérhető folyamat. A fejlesztendő területek szinte mindegyikéhez hozzá tudunk rendelni mérőszámokat, melyek alakulásán keresztül folyamatosan láthatjuk a változtatások eredményét.

A fejlesztési folyamat során az eladási értékláncunk minden elemét figyelembe kell vennünk. A marketing kommunikációtól kezdve a weboldalunk minőségén keresztül, az ügyfélkapcsolaton át, ezek mindegyikének  kiemelkedőnek kell lennie.

Egy fő célja kell, hogy legyen az egész rendszernek, ami nem más, mint az, hogy a beérkező ügyfeleket boldoggá tegye, mert ők csak így fognak visszatérő vásárlókká válni.

Offline konverziónövelés!? Igen, lehetséges!

Butik, húsbolt, festék szaküzlet és még folytathatnánk tovább a felsorolást.

A konverziónövelést általában csak online vállalkozások esetében szokták alkalmazni, azonban az offline üzletekben is hatalmas lehetőségek rejlenek.

A fizikai boltok esetében is nagyon fontos, hogy az üzletbe lépéstől hányan jutnak el valójában a kasszáig, illetve közülük mennyien térnek majd vissza később. Érdemes tehát kiderítenünk, hogyan tudjuk a lehető legjobb szolgáltatást nyújtani minden lépésben, hogy az ügyfél boldog legyen a vásárlás közben. Fontos, hogy a vásárló megkapjon minden számára fontos információt, illetve semmiképpen se érjék olyan kellemetlen élmények amelyek rossz emlékképekhez kapcsolhatnák vállalkozásunkat.

Weboldalunk sütiket (cookie) használ melyek az oldal techikai működéséhez szükségesek. TÖBB INFORMÁCIÓ

What Our Clients Say
1834 vélemény