TERMÉKEK
MENÜ

Konverziónövelés

Legyen minél több vásárlód a látogatóidból!

Miért érdemes a konverzió optimalizációval foglalkozni?

Mert így beazonosításra kerülhetnek azok az elakadást okozó pontok egy vállalkozásnál, amelyek fejlesztésével egységnyi látogatószám mellett, több bevételre tehetünk szert.

A marketing tevékenység legfőbb feladata, hogy cégünk kapuihoz terelje a leendő ügyfeleket, legyen szó akár  online vagy offline üzletről. Még ha ez a folyamat sikeres is, a munka neheze még csak ezután következik. Ki kell ugyanis találnunk, mire van szükség ahhoz, hogy a beérkező látogató meg is vegye a termékünket, legalább egy kipróbálás erejéig.

Olyan rendszert kell tehát létrehoznunk, amely a látogatókból magas arányban valós vásárlókat konvertál!

Látogató, vagy vásárló? A kritikus 10 másodperc!

A mai felgyorsult, impulzusokkal teli világunkban egy weboldalra látogató felhasználó átlagosan 10 másodperc alatt dönt arról, hogy elhagyja-e az adott oldalt, vagy marad tovább böngészni. Amennyiben úgy dönt, hogy az oldalon marad, esély nyílik arra, hogy végrehajtja azt a műveletet, amelynek céljából létrehoztuk az adott weboldalt. Ilyen cél lehet például egy ajánlatkérés, időpontfoglalás, vagy egy webáruház esetében a vásárlás.

Amennyiben az első 10 másodpercben nem nyertük el a látogató figyelmét, akkor szinte biztos, hogy valamelyik konkurens céghez fog tőlünk tovább menni!

A konverzió optimalizálás során az elhagyási okok meghatározásán, valamint azok megszüntetésén dolgozunk.

Fontos erre kellő figyelmet fordítanunk, hiszen ha nem tesszük, akkor értékes bevételt hagyunk elveszni!

126% -os bevétel növekedés
a vevőélmény-fejlesztés és a konverziónövelés sikeres alkalmazásával

A fenti számok az egyik kiemelt ügyfelünk webáruházának statisztikáját mutatják egy éves időperiódust vizsgálva.
A stratégiai csomagot mindig az adott márkához egyedileg alakítjuk a maximális eredmény elérésének érdekében!

A konverzió optimalizáció egyben vevőélmény fejlesztés is?

Szerintünk igen, ugyanis hisszük, hogy a két fogalmat nem lehet, és nem is szabad különválasztani egymástól.

Gondoljunk csak bele abba, hogy ha egy weboldalra, vagy egy fizikai üzlethelyiségbe belépve az első pillanattól kezdve kellemes élmények érnek bennünket, akkor nagyobb valószínűséggel fogunk végig menni a vásárlási folyamaton.

Az ügyfeleket az online és offline világban is egyaránt szolgálni kell. Ki kell derítenünk, hogy mire vágynak, mitől lennének még boldogabbak. Foglalkoznunk kell továbbá azon kritikus pontok feltérképezésével is, amelyeken elbizonytalanodik a látogató és ezáltal végül mégsem mellettünk dönt.

Egy átfogó elemzési, illetve tesztelési folyamat során kirajzolódik a helyes út, amelynek végén a boldog ügyfeleink vannak, akik egyben hűséges vásárlóink is.

Mutatjuk, hogy hogyan dolgozunk!

Tesztelés valós felhasználók bevonásával

Az általunk tervezett módosítások bevezetése előtt minden esetben teszteljük azokat saját kontrol csoportunk felhasználóival.

Így tudjuk szimulálni azt a valós helyzetet, amikor a felhasználók “élőben” találkoznak majd a módosított változattal. Fontos ez, hiszen hiába gondolunk mi egy adott megoldást jónak, ha a fogadtatás valójában nem olyan pozitív, mint ahogyan azt előzetesen elképzeltünk.

Ebben a ritka esetben nem állunk meg a munkával, olyan lehetőségek után kutatunk tovább, amelyek  elvisznek az elérni kívánt eredmények felé.

Apró változtatásokkal az eredményért

Nagyon sok helyen olvashatunk a konverziónöveléssel kapcsolatban különféle ajánlásokat. „Végezd el az alábbi 5 lépést!” – és kész is a feladat. Mi ezekben a siker receptekben nem hiszünk. Tapasztalataink alapján, a több kisebb elem együttes fejlesztésével lehet elérni valós és tartós eredményeket.

A piramis olyan, több elemből  felépült egység, melyek összessége egy robusztus építmény. Ezzel a szemlélettel kell rátekintetünk vállalkozásunkra is. Folyamatosan keresnünk kell a javításra szoruló elemeket, hogy egy erős talapzaton álló, sikeres vállalkozást tudhassunk magunkénak.

Amire büszkék vagyunk - A 3,73%-os konverziós arány

A piacion lévő webáruházak többsége átlagosan 1% körüli konverziós aránnyal rendelkezik.

Egy jól felállított stratégián keresztül ennek az értéknek mi a többszörösét, akár 3,5 % feletti értéket is képesek vagyunk elérni.

A fenti 3,73%-os eredmény az egyik ügyfelünk esetében az elmúlt 180 nap átlagát mutatja.
Amennyiben úgy döntesz, hogy bizalmat szavazol nekünk, mi minden tudásunkat bevetve azon leszünk, hogy nálad is elérjük ezt a kiemelkedő eredményt!

Online konverziónövelés

Az online konverzió optimalizáció nagy előnye, hogy egy könnyen figyelemmel kísérhető folyamat. A fejlesztendő területek szinte mindegyikéhez hozzá tudunk rendelni mérőszámokat, melyek alakulásán keresztül folyamatosan láthatjuk a változtatások eredményét.

A fejlesztési folyamat során az eladási értékláncunk minden egyes elemét figyelembe kell vennünk. A marketing kommunikációtól kezdve a weboldalunk minőségén keresztül, az ügyfélkapcsolaton át. Ezen területek mindegyikének  kiemelkedőnek kell lennie.

Egy fő célja kell, hogy legyen az egész rendszernek, ami nem más, mint az, hogy a beérkező ügyfeleket boldoggá tegye, mert ők csak így fognak visszatérő vásárlókká válni.

Offline konverziónövelés!? Igen, lehetséges!

Butik, húsbolt, festék szaküzlet és még folytathatnánk tovább a felsorolást.

A konverzió optimalizálást általában csak az online vállalkozások esetében szokták alkalmazni, pedig az offline üzletekben is hatalmas lehetőségek rejlenek.

A fizikai boltok esetében is nagyon fontos, hogy az üzletbe betérő látogatók közül hányan jutnak el valójában a kasszáig, illetve közülük mennyien térnek majd vissza később. Érdemes tehát kiderítenünk, hogyan tudjuk a lehető legjobb szolgáltatást nyújtani minden lépésben, hogy az ügyfél boldog legyen a vásárlás közben. Fontos, hogy a vásárló megkapjon minden számára fontos információt. Ügyelnünk kell arra is, hogy vásárlókat semmiképpen se érjék olyan kellemetlen élmények amelyek rossz emlékképekhez kapcsolhatnák vállalkozásunkat.

Rólunk mondták

Papp Gábor
Papp GáborThe Pitch
Tovább olvasom
„A Digital Lead csapatával az egyik piacvezető, CBD termékeket értékesítő webáruház keresőoptimalizálásán dolgoztunk közösen. A közös munka során a kommunikáció gyors és hatékony volt, emellett sikerült kimagasló eredményeket is elérnünk az ügyfél számára. Digital Lead csapata a weboldal megújításán munkálkodott, az általunk meghatározott technikai SEO szempontokat már ők is ismerték, így azokat a már a kezdetektől figyelembe vették és implementálták. A tartalmi SEO stratégiát közösen alakítottuk ki, aminek eredményeként a blog forgalma folyamatosan növekszik. A cikkek nem csak keresőoptimalizálási szempontjából teljesítenek jól, a Digital Lead aktív közreműködésének köszönhetően a felhasználók egyedi és értékes tartalmat kapnak.”
Meló Pál
Meló PálPixel
Tovább olvasom
„ Hosszú évek tapasztalata azt tanította meg nekem, hogy az emberek sokszor nem azt hallják, amit mondanak nekik, hanem amit hallani szeretnének. Ez egy házasságban akár veszekedést, az üzleti életben viszont súlyos anyagi veszteséget is okozhat. Első sorban azért szeretek a Digital Lead-el, és Alexanderrel együtt dolgozni, mert gyorsan és hatékonyan tudunk egyeztetni, továbbá megtervezni és kivitelezni a projekteket. Igyekeznek odafigyelni minden apró részletre, ami ugyan nem mindig kényelmes, de vitathatatlanul szükséges a magas színvonalú végeredményhez. „
Forstner Gábor
Forstner GáborUSA medical
Tovább olvasom
„Közel 4 éve dolgozunk együtt a Digitallead-el, komoly szakértelemmel rendelkező profi csapat. Turnkey megoldásokat biztosítanak, az első gondolattól a webáruházaink teljes fejlesztésén keresztül, az üzemeltetésig és még azon is túl segítik a munkánkat. A SEO terén elért eredményeiket külön kiemelném, Magyarország egyik legnehezebb SEO feladatát kapták tőlünk, viszont az USA medical pozíciói és eredményei magukért beszélnek.”
Molnár Péter
Molnár PéterMolnar Design
Tovább olvasom
„ Amikor az ügyfeleim komolyan gondolják a marketinget és olyan digitális stratégiára van szükségük, ami a legutolsó technológiai változásokat is figyelembe veszi, mindig a Digital Lead-hez fordulok. Számtalanszor bizonyították már, hogy ebben az őrülten gyorsan változó szférában képesek átlátni a hasznos, vagy olykor haszontalan trendeket, így azt nyújtják az ügyfeleimnek, amire nekik valóban szükségük van a sikerhez. A piac hemzseg az ígérgető, ködösítő marketing ügynökségektől így nehéz megtalálni a valóban hozzáértőket. Szerencsémre én megtaláltam a Digital Lead-et: logikusak, következetesek és hatékonyak. „
Jake Crossman
Jake CrossmanEB Partner LLC | usamedical.com
Tovább olvasom
“The team at Digital Lead are professional, easy to work with, and have great expertise. I appreciate getting to work with such skilled developers and I would recommend their services to everyone. Thanks specifically to Gábor and Alexander for all their support!"
Pásztor Noémi
Pásztor NoémiESZE Faipari Kft.
Tovább olvasom
Az első projektünkön dolgozunk együtt a Digital Lead csapatával maximális hatékonysággal. Gáborral való közös munkánk alatt rendkívűl jól és eredményesen haladtunk, mindezek mellett a kommunikáció gyors és produktív. A Digital Lead-nek köszönhetően készült el a weboldalunk olyannak amilyennek elképzeltük. A webáruház kialakításán dolgozunk most és hamarosan az is hozni fogja a várt eredményeket. Köszönet nekik a remek munkáért. Esze.eu csapata"
Előző
Következő

Weboldalunk sütiket (cookie) használ melyek az oldal techikai működéséhez szükségesek. TÖBB INFORMÁCIÓ

What Our Clients Say
1834 vélemény